Toegankelijkheid

Kastelen zijn gemaakt om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van huis Zypendaal.

Slecht ter been

De parkeerplaats van huis Zypendaal is onverhard, maar een minder valide bezoeker kan met een auto of klein busje worden afgezet tot aan de voordeur van het huis en bij de entree van park.

Om op de begane grond van huis Zypendaal te komen, dient men een trapopgang zonder armleuning met 4 treden te nemen. Er is een plank aanwezig die door rolstoelgebruikers gebruikt kan worden.  

Op de begane grond van het huis zijn toiletten aanwezig. Helaas heeft het huis geen invalidentoilet. Op de begane grond is een rolstoel, rollator of ander mobiel hulpmiddel toegestaan. 

Het omliggende park heeft verharde paden en is rolstoelvriendelijk. Op een aantal plekken staan bankjes in het park waarop u heerlijk kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving. Wij geven graag onze parkroute aan u mee.

Begeleiders hebben gratis toegang tot het kasteel. Een van onze medewerkers kan u eventueel ook begeleiden tijdens uw bezoek. Binnen in het huis is regelmatig gelegenheid om te zitten.

Kleine kinderen mee

Buggy's en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in een afgesloten ruimte geplaatst worden. Hier kunt u ook overige spullen plaatsen. Er is geen baby verschoontafel aanwezig, maar wel een afgesloten ruimte om uw baby te verschonen.

Visuele beperking

Het kasteel heeft smalle wenteltrappen met ruim 300 tredes en veel ongelijkvloerse ruimtes. Om die reden raden we slechtzienden aan om met een begeleider te komen. De begeleider heeft dan gratis toegang. Natuurlijk zijn blindengeleidenhonden of andere officiële hulphonden toegestaan. 

De izi.TRAVEL app biedt een audiotour aan door huis Zypendaal. Hiervoor heeft u een smartphone en oortjes of een koptelefoon nodig.

Auditieve beperking

Er is een informatiefolder beschikbaar voor bezoekers met een auditieve beperking.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

 

Bekijk wat we al doen en waar we aan werken, om iedereen een fantastische dag te laten beleven.

Toegankelijk voor iedereen