Bezoek huis en park

Huis Zypendaal
Zijpendaalseweg 44
6814 CL Arnhem
T (026) 364 46 45
E zypendaal@glk.nl
Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

De hoofdverdieping van het huis is als museum ingericht. Helaas is het momenteel gesloten. Op de overige verdiepingen is het centrale kantoor van Geldersch Landschap & Kasteelen gevestigd.

Origineel interieur

De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

Oranjerie en koetshuis

Tegenover Huis Zypendaal ligt een fraaie oranjerie, waar voorheen de planten overwinterden. Aan de overkant van een terras staat het koetshuis, waar vroeger de paarden stonden. Beide panden zijn nu in gebruik als kantoor. Tussen de oranjerie en koetshuis ligt een siertuin.

Download wandelingen in de omgeving

Wandelfolder parken Zypendaal en Sonsbeek

Wandelfolder Arnhemse landgoederen
Zijpendaalseweg omhoog lopen en linksaf de Schelmseweg inslaan. Daar kunt u naar keuze via Hoog Erf naar landgoed Warnsborn of naar landgoed Mariëndaal.

Horeca

In het op loopafstand gelegen park Sonsbeek zijn horecagelegenheden. De binnenstad van Arnhem is vlakbij en ook in Velp en Oosterbeek kunt u volop terecht.